FAȚADE



Fațade

DESENE ALE FAȚADELOR - DEFINIȚIE
Proiecția clădirii pe un plan vertical este numită fațada. Desenul fațadei reprezintă o reprezentare grafică a aspectului clădirii proiectate din diferite părți, așa-numita vedere laterală. Acesta conține în mod necesar mărci de altitudine și alte dimensiuni care determină poziția elementelor structurale ale casei vizibile din exterior. Spre deosebire de imaginile color ale fațadei, desenul este executat pe plan și nu conține distorsiuni de perspectivă, culoare sau umbre.

CARACTERISTICI ALE DESENELOR DE FAȚADĂ
1.      Desenul fațadei ar trebui să ofere o imagine clară a aspectului fațadei clădirii (a se vedea fațadele frumoase ale unor case particulare), proporțiile și dimensiunile elementelor individuale.
2.      Dacă fațada și planul se află pe același desen - acestea sunt realizate pe o singură scală și trebuie să se afle în relația de proiecție. Numai că planul se află pe desenul de sub fațadă.
3.      Fațadele diferitelor laturi ale clădirii au propriile lor nume, care sunt indicate în desen. Distingeți fațadele principale, posterioară(curte) și laterale (frontale). Numărul maxim de desene ale fatadei este de patru.
4.      În cazul în care fațadele au o configurație complexă și sunt situate nu într-una, ci în mai multe planuri, părțile lor, conform regulilor și regulamentelor actuale, pot fi descrise pe mai multe desene separate. Dacă mai multe (două sau mai multe) fațade ale unei clădiri sunt absolut identice, atunci numai un singur desen este făcut pentru ele.
5.      Desenul arată toate detaliile structurale care vor fi prezente în clădire, precum: aranjamentul ferestrelor, poziția ușii, amplasarea balcoanelor și a loggiilor.
6.      Dimensiunile orizontale nu sunt indicate în desenul fațadei. Cu toate acestea, pe de o parte, în regiunea de 15-20 de milimetri de la conturul frontal, dimensiuni de la nivelul solului, la nivelul ferestrele și ușile, cornișa, coama și punctele superioare ale conductelor și ventilație.
7.      În partea de jos a fatadei, axele componente de dilatare  și diferențele de înălțime ale clădirii.
Pentru a continua studiul și a realiza lucrările grafice faceți clic AICI

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога